Zelf at ik al wel eens een bakje wakame dat je kant en klaar kunt kopen bij de visboer, supermarkt of op het menu van een sushi-restaurant. Ontzettend lekker! En sinds ik weet dat het zoveel gezondheidsvoordelen heeft probeer ik vaker zeewier toe te voegen aan mijn weekmenu. Hier mijn eerste recept met zeewier: zeewiersalade met komkommer en taugé.
Zeewier wordt weinig gegeten in Nederland. En dat terwijl het boordevol voedingsstoffen zit, dat allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo is het onder meer rijk aan jodium, waardoor onze schildklier goed z’n werk kan doen. Het bevat nog veel meer mineralen, waaronder magnesium: het mineraal dat helpt de spieren te ontspannen. Net als vis zitten zeewieren vol met omega 3, een heel belangrijke voedingsstof voor onze hersenen en het remt ontstekingen.
Daarnaast is het rijk aan chlorofyl. Dit is een stofje dat je ook veel terugvindt in groene bladgroenten. En hé, zeewier is natuurlijk ook gewoon een groene bladgroente ;). Al bevatten de rode en bruine zeewieren net zoveel chlorofyl. Wat is chlorofyl? Een fantastisch stofje dat zware mineralen aan zich bindt en daarna het lichaam verlaat. Het helpt dus bij het ontgiften, geen overbodige luxe als je je realiseert waar we tegenwoordig aan blootgesteld worden. Dus zeewieren mogen vaker op ons menu staan. Ik ben benieuwd wat jullie van deze zeewiersalade met komkommer en taugé vinden.
Ingrediënten
voor 2 personen
salade:
- 100gr taugé
- 20gr wakame
- 1 komkommer
- 4el zilveruitjes
- 2el sesamzaadjes
dressing:
- 5 takjes peterselie
- 2 limoenen
- 3el sesamolie
- 2el vissaus
- 2el sojasaus
Bereiding
bereidingstijd: 10 minuten | wachttijd: 5 minuten
- Week de wakame in warmlauw water voor 15 minuten.
- Maak in tussen de dressing door 1 limoen te raspen en de andere 2 uit te knijpen. Snij de peterselie fijn en meng het met alle ingrediënten tot een dressing.
- Snij de komkommer in reepjes.
- De wakame even afspoelen en daarna ook in fijne stukjes snijden.
- Meng de dressing door de wakame en komkommer en voeg daarna de zilveruitjes toe.
- Leg de zeewiersalade op 2 borden. Leg hier de taugé bovenop en bestrooi met sesamzaadjes.