Zelf je stress oplossen binnen 5 minuten

Eerste hulp bij stress - Workshop Ontstressen

Ervaar jij met enige regelmaat onrust of stress? Of zelfs heel vaak? Dan is deze workshop voor jou gemaakt

Simpel & snel

Leer zelf je stress oplossen binnen 5 minuten.

Je maakt kennis met deze simpele en eenvoudige methode.

Herken je eigen stress

Ontdek wat stress is en hoe het werkt in je brein.

Breng je eigen stresssignalen en stressreacties in kaart.

Pak de regie over jouw stress

Met deze tool ben jij iedere stressvolle situatie de baas.

Geniet van rust in je hoofd en meer energie in je lijf.

brain

Wat kun je verwachten van de Workshop Ontstressen?

 • In 2x 2uur leren, ervaren en doen, doen, doen
 • Leer wat stress is en hoe het werkt in je brein
 • Leer de verschillende stressreacties herkennen bij jezelf
 • Ontdek hoe je binnen 5 minuten zelf je stress oplost
 • Merk bij jezelf het verschil tussen stress en ontspanning
 • Veel ruimte voor vragen en interactie
 • Gegeven door ontstress-teacher van Live the Connection

Programma - deel 1

 • Wat is stress en waarom heb je stress?
 • Hoe merk je stress op? Herken de signalen
 • Hoe reageer jij in stress? Herken je stressreactie
 • Leer zelf je stress oplossen binnen 5 minuten

Programma - deel 2

 • Evaluatie & vragen
 • Samen oefenen met het ontstressen
 • Achtergrond & verdieping
 • Ontstressen dagelijks toepassen

Deelnemers over de Workshop Ontstressen

"Helder uitgelegd"

"Heldere uitleg en een prettige rustig stem. Heldere sheets. Tijdsduur is prima. Methode is helder uitgelegd"

Iwan

"Zeer de moeite waard"

"Je leert op een heel heldere manier een prachtige methode om te ontstressen en krijgt ook heel interessante achtergrondinformatie. Ik vond het zeer de moeite waard!"

Rianne

"In duidelijke taal uitgelegd"

Zeer effectieve manier van ontstressen en in duidelijke taal uitgelegd!

Nicole

"Bijzonder en zeer aanbevolen"

"Bijzondere methode om van stress af te zijn. Zeer aanbevolen"

Dona

"Ik heb al veel mensen enthousiast gemaakt"

"Het is heel fijn om met deze nieuwe tool aan de slag te gaan. In de tussenliggende week heb ik al veel mensen enthousiast kunnen maken."

Yvonne

"Ik ben relaxter geworden"

"Ik heb de workshop ontstressen digitaal gevolgd en vond dat heel fijn. Irene brengt de methodiek duidelijk over en blijft in contact met jou als deelnemer. Ze heeft veel inhoudelijke kennis en met haar relativeringsvermogen en humor hielp ze me over de drempel heen stappen. Ik ben relaxter geworden sinds ik deze methode toepas en voel meer vreugde in het dagelijks leven."

Alies

"Irene luistert goed en komt met passende tips"

"De workshop overtrof mijn verwachtingen: het boeide me van begin tot eind. Dat kwam niet alleen door de inhoud maar ook door de enthousiaste en tegelijk rustige manier waarop Irene vertelde. Het programma bracht een mooie afwisseling tussen kennis die Irene overdroeg en zelf oefenen.

Want dat oefenen, het zelf ontstressen, is immers de bedoeling. Het was fijn hoe Irene het eerst voordeed en ons daarna begeleidde bij onze eigen oefening. Ze luisterde goed naar de wat de deelnemers opmerkten en kwam met passende tips. Ik ben blij dat ik de workshop bij haar heb gevolgd. Absolute aanrader!"

Evelien

"Ik voel me veel meer ontspannen"

"De workshop ontstressen van Irene is heel interessant door de achterliggende theorie over de verbindingen die de hersenen aanleggen. Het bewust stilstaan bij de stressvolle gebeurtenissen helpt al om rustiger te worden. Na het toepassen van de stappen om te ontstressen, voel je je echt veel meer ontspannen. Ik kan het iedereen aanraden."

Willemijn

In stress verlies je jezelf

In onze westerse maatschappij is stress de norm. Veel mensen antwoorden op de vraag hoe gaat het 'lekker druk' of 'druk druk druk'. En zonder stress ben je lui, zonder ambitie. Maar wist je ook dat stress je zwakker en angstiger maakt? Sterker nog: in stress ben je overgeleverd aan je onderbewuste impulsen. Je kunt dan geen bewuste beslissingen nemen.

Je bewustzijn is de leiding kwijt, waardoor je niet reageert zoals je eigenlijk zou willen. Je reageert vol verontwaardiging en gaat in de aanval of je trekt je terug. Zonder stress reageer je gepast in iedere situatie. Je voelt wat je zegt en zegt wat je voelt, zonder de ander of jezelf tekort te doen.

Stress wordt enorm onderschat

Bij stress denken veel mensen aan een pittig gesprek met hun leidinggevende of een deadline die nadert. Of je kind zit in de problemen. Of je geliefde ligt in het ziekenhuis. Dat zijn natuurlijk heftige situaties die zeker stress geven.

Toch zijn het juist ook de kleine alledaagse dingen die bepalen of jouw dag stressvol verloopt. Denk aan filerijden, je kinderen die treuzelen of het nieuws dat je tot je neemt. Ook alle meldingen op je telefoon geven stress. Jouw lichaam reageert op al deze vormen van stress alsof er een tijger voor je neus staat, met alle gevolgen van dien.

Ontdek alles over stress

Stress is een bepaalde toestand in het brein met vergaande consequenties. Tijdens de workshop ontstressen leer je er alles over. Wat gebeurt er in je brein als je stress hebt? En welke impact heeft dat op je lichaam?

Je leert alles over je bewustzijn en je onderbewuste. Je leert de impact van stress op je lijf en de verschillende lichaamssignalen herkennen. Je leert wat stress doet met je relaties.

Los zelf je stress op

Tijdens deze workshop leer je hoe je binnen 5 minuten zelf je stress oplost. Dit doen we volgens de ontstress-methode van Live the Connection. In 5 eenvoudige stappen ben jij binnen 5 minuten verlost van je stressvolle situatie.

Ik demonstreer deze methode, waarna we dit uitgebreid gaan oefenen samen. Zo ervaar jij wat het is om zelf je stress op te lossen. En hoe je dit voortaan zelf altijd kunt blijven doen, iedere keer als je stress ervaart.

Toepasbaar op iedere situatie

De ontstressmethode van Live the Connection is toepasbaar op iedere situatie waarin jij stress ervaart. Of het nu gaat om de woordenwisseling met je geliefde of een belangrijke keuze die je moet maken.

Elk mogelijk denkbare situatie die jou stress geeft kun je ontstressen. Of het nu gaat om stressvolle situaties uit het verleden, waar je nog steeds mee zit. Of iets wat nu speelt, zoals je sleutels die je kwijt bent. Of iets wat nog staat te gebeuren: denk aan een belangrijk gesprek op je werk.

Ontstress-teacher Irene Pennings

Ik ben Irene en werk zelf dagelijks met de ontstress-methode van Live the Connection, zowel voor mijzelf als met klanten in mijn coachingspraktijk. Ik ben gecertificeerd ontstress-teacher en ontstress-coach bij Live the Connection.

In mijn praktijk begeleid ik mensen 1-op-1 met het loslaten van stress. Dat doe ik met verschillende methoden van Live the Connection. De basis die ik vrijwel iedereen leer is het ontstressen in 5 minuten. Tijdens deze workshop gaan we de diepte in met het ontstressen.

Deelnemers over de Workshop Ontstressen

"Blij met deze handige tool"

"De workshop ontstressen gaf mij veel inzicht in de vele stressveroorzakers in het leven en hoe ons brein werkt. Irene geeft je handvatten om in een paar simpele stappen van die stress af te komen en een stuk lichter door het leven te gaan. Dat doet ze met veel toewijding, expertise en geduld. Ik ben blij dat ik nu een handige tool heb om af en toe even een moment voor mezelf te pakken, te reflecteren en ‘problemen’ te verhelpen."

Jeannet

"Fijne techniek om stress los te laten"

"Ik heb de workshop Het ABC van ontstressen gevolgd als webinar in 2 keer 2 uur. De achtergrond is interessant en vooral het deel over de rol die het onderbewuste speelt bij het ontstaan van stress. De stappen van het ABC van ontstressen zijn goed toe te passen.
Irene legt het goed uit, geeft praktische tips en voorbeelden en geeft ruimte voor vragen. Al met al een fijne techniek om stress los te laten."

Ria

"In enkele minuten een mooi resultaat"

"Ik heb onlangs online de workshop Het ABC van ontstressen gevolgd bij Irene. Wow, wat een ontdekking, dat ik met zulke 'eenvoudige' handelingen mijn stress van bepaalde ervaringen af kan halen. In enkele minuten kun je al een mooi resultaat bereiken. Ook de achtergrondinformatie vond ik geweldig interessant en verhelderend. Er waren nogal wat herkenningspunten. Het volgen van een workshop bij Irene is beslist een aanrader. Dankjewel!"

Karla

"Eenvoudig en doeltreffend"

"De workshop ontstressen bij Irene in Balans heeft mij een eenvoudige en doeltreffende methode aangereikt die ik voor iedere stresssituatie kan gebruiken en ook mag doorgeven aan anderen. Een aanrader!!!"

Paul

"Rustige en prettige begeleiding"

"Irene begeleidt je op een rustige en prettige manier in het uitleggen en toepassen van de methode van ontstressen. Een hele fijne en makkelijke methode om stress uit situaties te halen."

Els

"Fijne begeleiding"

"Fijne begeleiding van Irene. Duidelijke sheets en voldoende oefenmateriaal. En superfijn om dit online vanuit de huiskamer te doen."

Lonneke

"Prachtige nieuwe tool"

"Wat een fijne workshop om een nieuwe manier van ontstressen aan te leren die heel fijn werkt en relatief snel en simpel is. Irene legt de informatie op een toegankelijke manier uit, ik neem een prachtige nieuwe tool mee om mijn stressmomenten direct te ontstressen, dank!"

Petra

"Een eye-opener!"

"De workshop ontstressen was voor mij een eye-opener! Hoe werkt de opgeslagen stress in je lichaam en hoe kun je het ontstressen met een relatief simpele oefening."

Marlies

"Simpel en te gebruiken in elke situatie"

"De tools die je in de workshop ontstressen leert zijn simpel en te gebruiken in elke situatie. Tijdens workshop leer je ontstressen in de praktijk. Dat is heel handig om het proces te onthouden. Elke stap heeft Irene uitgelegd, waardoor alles logisch is. Vooral bewustwording over het aantal stressvolle factoren in je leven was heel leerzaam voor mij. Aanrader!"

Lucyna

"Interessante inhoud en prettige presentatie"

"Het was een prima workshop met interessante inhoud en prettige presentatie. Ik gemerkt dat de methode heel fijn werkt. Het kost even moeite en zelfdiscipline om het regelmatig toe te passen."

Kees

Gratis e-book - 9 tips voor oersterke darmen

Gratis e-book: 9 tips voor oersterke darmen

Download mijn gratis e-book met 9 tips voor oersterke darmen. Ik onthul de geheimen van de oermens, die alles in de natuur vond om een gezond en gelukkig leven te leiden. Integreer de oermens in jouw leven, zonder dat je terug de jungle in hoeft.

Irene Pennings

Intake: inzicht in
jouw darmgezondheid

Vul het online vragenformulier in en in 90 minuten bespreken we jouw persoonlijke situatie. We testen welke factoren en hormonen er uit balans zijn. Daarbij geef ik je praktische tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat deelnemers zeggen over de Workshop Ontstressen

"Vriendelijk, informatief en ontspannen"

"Prettige begeleiding van Irene bij een nieuw aan te leren manier van ontstressen. Vriendelijk, helder, informatief en ontspannen werd alles duidelijk aan ons uitgelegd en voorgedaan."

Cathalijne

"Genoeg ruimte om te ervaren"

"Irene legt op een rustige, ontspannen manier uit hoe je er mee kunt werken en geeft genoeg ruimte om te oefenen en te ervaren."

Tilly

"Empathisch en luistert goed"

"Irene is een hele aangename coach. Ze is zacht, empathisch en luistert heel goed. Ze is correct en neemt de tijd om vragen te beantwoorden. Ze gaat niet te snel en haar stem werkt ontspannend."

Isabel

"Prettig toegankelijke workshop"

"Prettig toegankelijke workshop, met direct toepasbare tools."

Margriet

"Duidelijke uitleg"

"Hele duidelijke uitleg en begeleiding in het ABC van ontstressen. Dank hiervoor Irene"

Anoniem