Witte smoothie van witlof en peer

Het smoothierecept dat ik vandaag deel is een witte smoothie van witlof en peer. Het is nu volop het seizoen van de peren en ze smaken heerlijk zoet. Daarom combineren ze goed met het bittere van witlof. Witlof is van origine een wintergroente en nu vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar.

Peren goed voor de darmen

Uit onderzoek blijkt dat peren goed zijn voor de darmgezondheid. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de grote hoeveelheid vezels die in de schil van de peer zitten. De schil van de peer is rijk aan pectine. Pectine is een oplosbare vezel die ook je cholesterol kan verlagen. Schil je peren dus niet. Eet ze lekker met schil en al, bij voorkeur biologisch. Ook voor je smoothie schil je ze niet. Want wie heeft er nu zin om te schillen? Om vervolgens de gezonde schillen weg te gooien.

Witlof gunstig voor goede darmbacteriën

Witlof is rijk aan de vezel inuline. Inuline is bijzonder goed voor de goede bacteriën in je darmen. Verwen je darmbacteriën dus regelmatig met witlof, want zolang de gunstige darmbacteriën in grote getalen aanwezig zijn houden ze de slechte darmbacteriën in toom. En daarmee voorkom je een hoop ellende en buikpijn. Uit ander onderzoek blijkt dat witlof parasieten in het spijsverteringkanaal tegengaat.** Nog een reden dus om lekker aan de witlof te gaan!

Vergelijkbaar recept:

 

*Bron: A healthy life

**Bron: A healthy life

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 500gr witlof
  • 2 stuks peer
  • 1 stukje gember
  • 1 scheut water

Bereiding

bereidingstijd: 5 minuten

  1. Was de peren en verwijder het klokhuis. Schillen is niet nodig. Was ook de witlofstronkjes en verwijder de uiteinden.
  2. Snij de peren en witlof in grove stukken. Doe het samen met de gember en een scheut water in de blender en mix het tot een gladde substantie.
  3. Schenk in 2 grote glazen.