Tropische gierstpap met passievrucht

Vandaag deel ik een lekker warm en tropisch ontbijtje met jullie: tropische gierstpap. Gierst is een glutenvrij graan dat je zeker in de natuurwinkel kunt kopen. In de gemiddelde supermarkt helaas nog niet, al is het wel in opkomst. Gierst is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende glutenvrije granen en ziet eruit als een ronde graankorrel die je net als rijst kunt koken. In dit gerecht heb ik echter gierstvlokken gebruikt, die zijn handig voor ontbijtgerechten als deze tropische gierstpap.

Gierst kan de triglyceriden (bloedvetten) laten dalen, waarmee het risico op hart- en vaatziekten daalt. Daarnaast is gierst is rijk aan de mineralen ijzer en magnesium.* Als je last hebt van spierkrampen of moeite hebt met ontspannen of inslapen kan het zijn dat je een magnesiumtekort hebt. Zeker in tijden van stress kun je wel extra magnesium gebruiken, dus dan komt dit gierstreceptje mooi van pas :).

Tropische verrassing met kokos en mango

Terug naar het tropische recept, want om de gierst een tropische tintje te geven voeg je kokos, mango en passievrucht toe. Net als de eerdere recepten die ik deelde voor warme pap uit de oven roer je de ingrediƫnten door elkaar en gaat het daarna hoppa de oven in. Na een half uurtje komt de tropische verrassing tevoorschijn uit de oven. Lekker met wat extra tropisch fruit, zoals banaan en ananas.

Vergelijkbare recepten:

* Bron: A healthy life

Ingrediƫnten

voor 4 personen

 • 600ml kokosmelk (of 200ml kokosroom en 400ml water)
 • 250gr gierstvlokken
 • 50gr kokosrasp
 • 2 mango’s
 • 5 passievruchten

Bereiding

voorbereidingstijd: 5 minuten | wachttijd: 30 minuten

 1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
 2. Doe de gierstvlokken en de helft van de kokosrasp in een grote kom met de kokosmelk. Roer het door tot er glad mengsel ontstaat.
 3. Schil en snij de mango’s in kleine blokjes en roer ze door de pap.
 4. Giet het in een ingevette ovenschaal
 5. Maak de topping door de zaadjes van de passievruchten door de overgebleven kokosrasp te roeren. Strijk het over de pap uit en zet het geheel in de oven voor 30 minuten.
 6. Serveer de tropische gierstpap uit de oven warm. Lekker met extra vers tropisch fruit als ananas en banaan.