Selderijsmoothie

Vandaag deel ik een heerlijke en gezonde smoothie voor je ontbijt of lunch: selderijsmoothie. Ik gebruik hiervoor een bosje selderij en een stronk bleekselderij. Ook gaat er een bosje peterselie door, waardoor het een smaakvol en gezond kruidendrankje wordt.

Selderij en bleekselderij

Selderijsap is al een aantal jaren populair onder gezondheidsgoeroes. Veel mensen zweren bij de gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ik gebruik zelf regelmatig zowel selderij als bleekselderij in smoothies. Het geeft een kruidige smaak en het zit boordevol voedingsstoffen.

Bleekselderij bevat vrijwel alle mineralen. Vooral kalium, vitamine A en K zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Daarnaast zit de ontstekingsremmende stof apium in selderij. Dit kan dus behulpzaam zijn bij (darm)ontstekingen. Ook bevat het stoffen die de bloeddruk kunnen verlagen en de bloedsuikerspiegel kunnen reguleren.*

Bleekselderij niet lekker?

Vroeger vond ik de smaak rauwe bleekselderij veel te overheersend en bepaald niet lekker. Tegenwoordig kan ik de smaak juist enorm waarderen. Hoe dat kan? Je smaak kan makkelijk veranderen in een periode van 7 tot 14 dagen. Als je dagelijks een nieuwe smaak probeert went je lichaam er vanzelf aan. Denk maar aan koffie of thee met suiker. Veel mensen vonden dat vroeger heerlijk en nu is het juist andersom. De eerste keer dat je je koffie of thee zonder suiker dronk was bepaald niet lekker. Je moest er dus echt even aan wennen. Wil je dus graag iets eten wat je niet lekker vindt, geef het dan echt even de tijd. Vind je het op termijn nog steeds niet lekker? Stop er dan vooral mee. Eten moet vooral lekker blijven!

Vergelijkbaar recept:

 

*Bron: A healthy life

Ingrediƫnten

voor 2 personen

 • 2 bananen
 • 1 bleekselderij
 • 1 bosje selderij
 • 1 bosje peterselie
 • 1 stukje gember
 • 2tl kurkuma
 • 1 scheutje lijnzaadolie
 • 1 scheut water

Bereiding

bereidingstijd: 5 minuten

 1. Schil de bananen en breek ze in grote stukken. Doe ze samen met de gember, kurkuma, water en lijnzaadolie in de blender en mix 10 seconden.
 2. Snij de groene kruiden grof en doe ze bij het bananenmengsel en mix tot het glad is. Was en snij daarna de bleekselderij en doe die erbij. Mix nog even tot ze zijn opgenomen.
 3. Schenk in 2 grote glazen en proost op het gezonde leven!