Salade met witte asperges
Het is weer aspergetijd: het witte goud ligt weer volop in de winkels en op de markt. Daarom deel ik vandaag een recept voor salade met witte asperges. Asperges hebben een typische eigen smaak en zijn behalve erg lekker ook ontzettend gezond. Zo zitten ze vol met glutathion, een sterke antioxidant die de lever ondersteunt met ontgiften. Het zou zelfs de lever kunnen beschermen tegen de gevolgen van alcohol, waardoor het een kater kan verlichten. Witte asperges kunnen ook oedeemvorming tegengaan en ze zuiveren de nieren van afvalstoffen.*
Witte asperges met geroosterde hazelnoten
Vaak worden witte asperges gegeten met ham en ei. Varkensvlees is niet zo’n gezonde keuze, want dat zit vol verzadigd vet. Daarom heb ik een plantaardige variant van de salade met witte asperges gemaakt. Een gezondere keuze voor jezelf en voor de planeet. Witte asperges zijn al rijk van smaak, dus veel is er niet nodig. Een paar handjes geroosterde hazelnoten zorgen voor een rijke maaltijd vol smaak en een lekkere bite. De salade zelf breng je eenvoudig op smaak met wat extra vierge olijfolie, azijn, peterselie en peper & zout. Lekker met wat augurkjes en radijsjes, als je daarvan houdt :).
*Bron: A healthy life
Ingrediënten
voor 2 personen
- 500gr witte asperges
- 150gr gemengde salade
- 150gr hazelnoten
- 10 augurkjes
- 6 radijsjes
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
- Peterselie: vers of gedroogd
- Peper & Himalayazout uit de molen
Bereiding
bereidingstijd: 15 minuten
- Verwijder de uiteinden van de asperges en schil ze met een dunschiller. Bak ze in een grill- of koekenpan zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn.
- De hazelnoten kun je ondertussen grof hakken en in een koekenpan roosteren voor 5 minuten.
- Pak 2 grote borden en verdeel de sla in 2 porties. Breng de sla op smaak met olijfolie, azijn, peterselie, peper en zout.
- Snij de radijsjes en augurkjes in plakjes en meng ze door de salade heen.
- Leg de asperges op de salade en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.