Mango-ontbijttaart van teff

Het recept dat ik vandaag deel is een heerlijk voedzame mango-ontbijttaart van teff. Ik heb al eerder een paar teff-recepten gedeeld, omdat het een heel smakelijke graansoort is en glutenvrij, dus fijn voor de darmen. Gluten werken namelijk ontstekingsbevorderend en kunnen bij veelvuldige inname voor een lekke darm zorgen. Bij een lekke darm is het darmslijmvlies langdurig verhoogd doorlaatbaar waardoor er ongewenste stoffen het lichaam binnenkomen die voor allerlei vage klachten kunnen zorgen. Dat wil je dus liever voorkomen.

Gele gezonde mango’s

Deze ontbijttaart lijkt op de havermoutappeltaart die ook op mijn website staat. In plaats van 4 appels heb ik 2 mango’s gebruikt. Mango’s zijn rijk aan b├Ętacaroteen, dat in ons lichaam omgezet kan worden in vitamine A. Het zorgt ook voor de mooie gele kleur. En hoewel mango’s erg zoet smaken en rijk zijn aan vruchtensuikers hebben ze volgens onderzoek toch een stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel.*

De citroenrasp maakt het lekker fris en is hierdoor een mooie tegenhanger van de zoete mango. Dit ontbijtje maak je in zo’n 10 minuten. Daarna gaat het een half uur de oven in. Kun je mooi nog even mediteren, een yogasessie op YouTube volgen of je stapt onder de douche. Als je jonge kinderen hebt, heb je waarschijnlijk genoeg andere bezigheden :).

*Bron: A healthy life

Ingredi├źnten

voor 4 personen

 • 400ml plantaardige melk
 • 400gr teff
 • 2 mango’s
 • 1 rijpe banaan
 • 1 citroen
 • 1tl bakingsoda
 • 1tl vanillepoeder

Bereiding

bereidingstijd: 10 minuten | wachttijd: 35 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Prak de banaan fijn. Schil de mango’s en snij in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen.
 3. Doe de geprakte banaan in een grote kom. Voeg de melk, geraspte citroenschil, vanille en baking soda toe en roer door elkaar. Knijp de citroen uit en roer er doorheen.
 4. Roer daarna de teff erdoor tot er een dik beslag ontstaat. Roer daarna driekwart van de mangostukjes erdoor.
 5. Vet een ovenschaal in van ongeveer 28cm doorsnede en doe het beslag erin. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Strooi de laatste mangostukjes erover.
 6. Bak de taart in 35 minuten in de oven.