Vanmorgen was het weer feest aan de ontbijttafel met een heerlijke kokos-ontbijttaart. Taart klinkt misschien niet zo gezond, maar niets is minder waar. Deze ontbijttaart is vrij van suiker, zuivel en gluten en zit boordevol gezonde ingrediënten. En hij vult ook goed, dus genoeg brandstof voor de hele ochtend. Het witte vlees van de kokos bevat namelijk veel gezonde vezels die zorgen voor een verzadigd gevoel en ze stabiliseren je bloedsuikerspiegel. Ook werkt kokos antiviraal en ontstekingsremmend. Dat kunnen we in tijden van Corona goed gebruiken. Nog een extra voordeeltje van deze taart: hij is zo gemaakt.
Ik heb de taartbodem voor de kokos-ontbijttaart de avond ervoor al gebakken, zodat je de volgende ochtend niet hoeft te wachten tot de bodem is afgekoeld. Dan ben je ’s morgens zo klaar. Wel zo handig met een paar hongerige monsters thuis ;). Ik serveerde er nog wat extra fruit erbij voor de vitamines.
Deze kokos-ontbijttaart viel goed in de smaak bij mijzelf en mijn gezin. Dus deze komt vaker bij ons op tafel.
Ingrediënten
voor 4 personen
Bodem:
- 150gr havermout
- 50gr ongebrande noten
- 50gr kokosrasp
- 50ml honing
- 50ml kokoswater (of water)
- 2el kokosolie
Vulling:
- 400ml kokosyoghurt
- rasp van 1 citroen en 1 limoen
- 200gr bramen
- 2 bananen
Bereiding
bereidingstijd: 15 minuten | wachttijd: 90 minuten
Bodem:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de noten grof en meng vervolgens alle ingrediënten voor de taartbodem door elkaar. Er ontstaat een plakkerig geheel. Mocht dit nog een beetje droog zijn kun je een klein beetje water toevoegen.
- Vet een ovenschaal in van ongeveer 28cm doorsnede en bedek de bodem met het deeg. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel.
- Bak de taartbodem 25 minuten in de oven. Laat hem daarna volledig afkoelen.
Vulling:
- Rasp de citroen en limoen en meng de rasp door je kokosyoghurt.
- Verdeel de yoghurt over de taartbodem.
- Versier je taart met bramen en plakjes banaan.