Groene smoothie met spinazie

Een lekker recept voor groene smoothie met spinazie. Groene smoothies zijn enorm gezond en een makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen. Spinazie heeft een heel milde smaak, dus dit recept is ideaal voor beginners aan de groene smoothie. Je mixt de ingrediënten in een blender bij elkaar en hoppa binnen een paar minuten heb je een heerlijke powerboost in je glas.

Van spinazie word je Popeye

Popeye at er bergen van: spinazie. En terecht, want het heeft behalve een milde smaak ook nog eens enorm veel gezondheidsvoordelen. Zo bevat spinazie ruim 10 verschillende flavonoïden. Dat zijn plantenstoffen met een antioxidantwerking, die de schadelijke stoffen in ons lichaam uitschakelen. Ook zitten er in spinazie veel glycoglycerolipiden. Deze stoffen verlagen de kans op kanker en ontstekingen.* Spinazie is het hele jaar door goed verkrijgbaar en komt vrijwel altijd uit Nederland.

Kiwi kiwi kiwi kiwi kiwi

Ook kiwi bevat een stof die ons kan beschermen tegen ontstekingen: namelijk de peptide kissper. Dubbel winst dus. Daarnaast bevatten kiwi’s relatief veel vitamine C, waarmee het een goede ondersteuning voor ons immuunsysteem is. Prima om er 5 in deze smoothie te mixen. Drink de smoothie wel meteen op, want als je de zwarte zaadjes uit de kiwi mixt, krijgt het na verloop van tijd een bittere smaak.

Vergelijkbaar recept:

 

*Bron: A healthy life

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 400gr spinazie
  • 5 kiwi’s
  • 1 avocado
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 stukje gember
  • 1 theelepel kurkuma

Bereiding

bereidingstijd: 5 minuten

  1. Schil de kiwi´s en mix ze grof in de blender met de tuinkers, gember en kurkuma.
  2. Voeg in delen de spinazie toe tot alles goed gemixt is. Doe er eventueel een scheut water bij als het te dik is om goed te mixen. Voeg als laatste de avocado toe.
  3. Schenk in 2 grote glazen en drink het direct op.