Groene smoothie met postelein

Vandaag deel ik een groene smoothie met postelein met jullie. Wat is postelein? Een groene bladgroente die je bij de groenteboer of natuurwinkel koopt. In de supermarkt is het vaak niet verkrijgbaar. Helaas, want het is een smakelijke en enorm gezonde groente. De smaak is mild en fris en ook een beetje zuur. Vandaar dat je het prima in een smoothie kunt verwerken.

Postelein zit vol omega 3-vetzuren

Postelein zit vol plantaardige met omega 3-vetzuren ALA (alfa-linoleenzuur). Omega 3 is goed voor hart, hersenen en je immuunsysteem. Daarnaast houden omega 3-vetzuren je celwanden flexibel, waardoor je cellen makkelijker voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Belangrijk dus om er genoeg van binnen te krijgen, al is dat voor de meesten van ons een uitdaging.

Daarnaast zit postelein vol met vitamine A, C en E, krachtige antioxidanten die schadelijke stoffen in ons lichaam onschadelijk maken. Ook bevat het veel van de mineralen ijzer, calcium en magnesium. Postelein bevat zelfs meer nutriƫnten dan spinazie.

Banaan met postelein

Omdat postelein een lichtzure smaak heeft heb ik het in deze smoothie gecombineerd met banaan. En het fijne van een smoothie is dat je er prima overrijp fruit in kunt doen, want de structuur gaat toch verloren. Gebruik dus gerust een paar bananen die al bruine plekjes vertonen. Een mooie manier om je fruit te redden :).

 

*Bron: A healthy life

Ingrediƫnten

voor 2 personen

  • 2 bananen
  • 1 bos postelein
  • 1 avocado
  • 1 stukje gember
  • 1 theelepel kurkuma

Bereiding

bereidingstijd: 5 minuten

  1. Pel de bananen en doe ze samen met de kurkuma, gember en een scheut water in de blender. Zet de mixer aan.
  2. Voeg in delen de postelein toe en mix het glad. Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Mix in enkele seconden de avocado erdoor.
  3. Schenk in 2 grote glazen en drinken maar.