Groene smoothie met paksoi

Vandaag deel ik een groene smoothie met paksoi voor je lunch of ontbijtje. Sinds we door de Corona-uitbraak veel meer thuis zijn, besteed ik meer tijd aan een verse lunch. De groene smoothie heeft toen ook zijn intrede gedaan. Waarom? Het is supersimpel, superlekker en supergezond. Je zet in no time een powerboost op tafel. De enige voorwaarde is een goede blender: dat is dus goud waard. Deze groene smoothie kan ook prima door als ontbijtje.

De variant die ik vandaag deel bevat paksoi, gember, avocado, een handje alfalfa en banaan. Alles in de blender met een scheutje water en mixen maar. Ik ben gek op paksoi, want het kan altijd wel in een goede curry. En ook in een groene smoothie. Paksoi is een groene bladgroente, rijk is aan glucosinolaten met een kankerremmend effect. Ook bevatten de bladeren veel flavonoïden, een sterke antioxidant.

Gezonde vetten in je smoothie

De avocado zorgt voor gezonde vetten in je smoothie. Hierdoor geeft de smoothie voor langere tijd een verzadigd gevoel. Avocado’s zijn rijk aan de vetzuren omega 9, met ontstekingsremmende eigenschappen. Wist je dat je hersenen voor 60% uit vetten bestaan? Om je hersenpan in goede conditie te houden is het belangrijk om de goede vetten te eten. Gezonde vetten waar je lichaam blij van wordt zijn omega 3 en omega 9.

Gember bij de paksoi

Om je groene smoothie met paksoi nog gezonder te maken voeg je een stukje gember toe. Gember heeft diverse medicinale eigenschappen. Zo remt het onder andere ontstekingen, helpt het bij spijsverteringsklachten en vermindert het misselijkheid.*

*Bron: Natura Foundation

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 2 bananen
  • 1 paksoi
  • 1 avocado
  • 1 handje alfalfa
  • 1 stukje gember
  • optioneel: 1 theelepel kurkuma

Bereiding

bereidingstijd: 5 minuten

  1. Snij de achterkant van de paksoi, was de stelen en bladeren en snij het in grove stukken.
  2. Doe het samen met alle andere ingrediënten in de blender met een scheutje water en mixen maar.