Gratis e-book: 9 tips voor oersterke darmen

Download het gratis e-book en ga direct aan de slag

Direct toepasbaar

Alle tips zijn voor iedereen haalbaar en direct toepasbaar.

Ontdek de geheimen voor oersterke darmen van een expert en ervaringsdeskundige.

Snel en gemakkelijk

Met 1 druk op de knop heb jij 9 tips in je mailbox.

Je kunt direct aan de slag om jouw darmen oersterk te maken.

Gratis voor jou

Ga zelf aan de slag om je darmen oersterk te maken zonder kosten.

Dit e-book met 9 tips kun je helemaal gratis downloaden.

Waarom dit e-book onmisbaar is bij darmklachten

 • Praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt
 • Neem zelf verantwoordelijkheid voor jouw darmgezondheid
 • Geef prioriteit aan je gezondheid en geluk
 • Verlost van buikpijn, obstipatie, diarree en vermoeidheid
 • Leefstijlaanpassingen waar je levenslang plezier van hebt

Download het gratis e-book

9 Tips voor oersterke darmen

Gratis e-book - 9 tips voor oersterke darmen  Quotes uit het e-book

  "Laaggradige ontsteking is ook ontsteking"

  Bij chronische darmziekten, zoals de ziekte van Crohn weet je wel dat er ontstekingen zijn. Zeker als de ziekte opvlamt. En hoe zit het als de ziekte in remissie is? Ja, de zware ontstekingen zijn dan weg. Maar wist je dat ontstekingen ook licht kunnen zijn? Zo licht dat je het amper merkt? Dit heet laaggradige ontsteking.

  "Groenten zijn de beste koolhydraten"

  De oermens at naar schatting tot een kilo groenten per dag. Groenten zijn de beste koolhydraatbron. Meestal leren we dat we granen en aardappelen nodig hebben voor onze koolhydraten, maar wist je dat groenten ook vol met koolhydraten zitten? Groenten zijn een gezondere keuze, want ze bevatten veel meer vezels: de voedingsbodem voor onze darmbacteriƫn.

  "Slapen is herstel, vooral de diepe slaap"

  Tijdens de slaap herstelde de oermens zich volledig. Dat geldt voor ons vandaag de dag nog net zo. Hoeveel slaap je nodig hebt verschilt per persoon. De kwaliteit van slaap is minstens zo belangrijk. Alleen tijdens diepe slaap herstel je echt voldoende. Echter kost diepe slaap ook veel energie. En die heb je bij ontstekingen vaak niet.

  Drama op de wc

  Waarschijnlijk ken je het wel: je hebt vaak buikpijn en bent snel vermoeid. En je hebt continu een toilet binnen handbereik nodig. Dit kan je belemmeren om volledig deel te nemen aan het leven. Misschien werk je niet meer (fulltime) en moet je regelmatig sociale afspraken missen. Ik weet er alles van.

  Vraag je je ook wel eens af waarom je met deze klachten rondloopt? Of er een weg is die je verlost van al die uren drama op de wc?

  Expert & ervarings-deskundige

  Op mijn 16e kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa. Hier heb ik jarenlang mee geworsteld. Negen jaar geleden was ik zo ziek dat ik over moest op zwaardere medicatie. Iedere acht weken reed ik naar het ziekenhuis voor een infuus. Dat was voor mij een keerpunt.

  Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Ik ruilde mijn bewerkte voeding in voor natuurvoeding. Ook ging ik meer bewegen en ontspannen. De laatste halte van mijn jarenlange zoektocht was de opleiding tot Oersterk Coach.

  De oermens in jou

  De tips die ik in dit e-book deel, zijn ontleend aan de oermens. De oermens vond alles in de natuur om een gezond en gelukkig leven te leiden. In de huidige maatschappij zijn we dat vergeten, terwijl we genetisch nog vrijwel identiek zijn aan de oermens.

  Ik leer je in dit e-book de geheimen van de oermens. Ik vertel je hoe jij deze in jouw leven integreert, zonder dat je terug de jungle in hoeft :).

  Download het gratis e-book

  9 Tips voor oersterke darmen

  Gratis e-book - 9 tips voor oersterke darmen   Irene Pennings

   Proefconsult: inzicht in
   jouw darmklachten

   Vul het online vragenformulier in en in 90 minuten bespreken we jouw persoonlijke situatie. We testen welke factoren er uit balans zijn. Daarbij geef ik je praktische tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

   Irene Pennings

   Behoefte aan meer begeleiding?

   In 3 maanden vrij van buikpijn en vermoeidheid. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de oorzaak. Via persoonlijke voeding- en leefstijlinterventies gaan we jouw buikpijn en vermoeidheid samen aanpakken.