Granola met vijgen en pijnboompitten

Vandaag maakte ik een heerlijke granola met vijgen en pijnboompitten. Granola maakt van elk ontbijt een feestje. Het is heerlijk om door de yoghurt te roeren of over je smoothie te strooien.

Magnesium in vijgen en pijnboompitten

Deze granola is een ware magnesiumbom, want zowel vijgen als pijnboompitten zijn rijk aan dit mineraal. Magnesium wordt ook wel het ontspanningsmineraal genoemd. In tijden van stress verbruik je enorm veel magnesium. Een magnesiumtekort komt dan ook veelvuldig voor. Dan kun je deze granola met vijgen en pijnboompitten goed gebruiken. Ook draagt magnesium bij aan een goede nachtrust. Het zorgt ervoor dat je snel inslaapt, doorslaapt en de diepe slaap pakt. Je wordt vervolgens uitgerust wakker. Bij een tekort kan ook een supplement van goede kwaliteit van toegevoegde waarde zijn.

Vijgen voor een goede darmgezondheid

Vijgen zijn rijk aan vezels. Ze werken laxerend en versnellen de darmpassage. Bij obstipatie kunnen vijgen dus een zegen zijn. Ook voor gezonde darmen zijn vijgen een goed idee. Bij diarree moet je de hoeveelheid vijgen niet overdrijven. In dit recept valt dat reuze mee. Met name gedroogde vijgen bevatten veel vezels. Deze vezels kunnen onder meer het risico op kanker verminderen.*

Vergelijkbare recepten:

 

Bron: A healthy life

Ingrediënten

voor +/- 20 porties

 • 250gr havermout
 • 100gr pijnboompitten
 • 100gr gedroogde vijgen
 • 50gr dadels
 • 1,5tl kaneel
 • 1,5tl kardemom

Bereiding

voorbereidingstijd: 5 minuten | wachttijd: 30 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Wel de dadels in 100ml warm water.
 2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar: havermout, pijnboompitten, kardemom en kaneel.
 3. Mix de dadels met het water in een keukenmachine.
 4. Roer het dadelmengsel door de droge ingrediënten. Verdeel de granola over 2 bakplaten en bak het 30 tot 40 minuten in de oven. Halverwege even omscheppen en de bakplaten omwisselen.
 5. Snij de vijgen in kleine stukjes. Laat de granola helemaal afkoelen en meng er dan de gedroogde vijgen doorheen.
 6. Bewaar de granola in een luchtdichte pot op een donkere plek. Het blijft zeker 2 weken goed.