Avocado’s en cacao voor ons brein

Avocado’s zijn heel veelzijdig. Zo kun je er bijvoorbeeld een heerlijke chocolademousse van maken door ze te pureren met wat cacaopoeder. Op deze manier is het niet nodig om zuivel te gebruiken: beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Daarnaast zijn avocado’s sowieso supergezond. Avocado’s zijn namelijk rijk aan onverzadigde vetten, met name omega 9. Onze hersenen bestaan voor 60% uit vetten, dus je brein zal je dankbaar zijn voor dit recept. Daarnaast bevatten avocado’s veel vitamine E, een sterke antioxidant.

Ook cacao zit vol met gezondheidsbevorderende stoffen. Uit onderzoek is gebleken dat het het brein positief kan beĆÆnvloeden. Dit recept is dus dubbel winst voor je hersenen.

Thuis eten we eigenlijk zelden een nagerecht, maar bij sommige gelegenheden wil je wel eens uitpakken. Als je er bijvoorbeeld gasten komen, of als je iets te vieren hebt. Deze chocolademousse van avocado’s is supersnel gemaakt. Je kunt het een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dus geen stress als je gasten hebt.

Chocolade en aardbeien, hmmm

De combinatie van chocolademousse met aardbeien is natuurlijk onweerstaanbaar. Zelf heb ik de pure chocolade geraspt met een dunschiller, maar je kunt er ook voor kiezen om de chocolade fijn te maken met een kaasschaaf, keukenmachine of vijzel. Of kies voor extra pure hagelslag over je chocolademousse als je het jezelf nog makkelijker wilt maken.

Ingrediƫnten

voor 4 personen

  • 200gr aardbeien
  • 4 avocado’s
  • 6el cacaopoeder
  • 6el ahornsiroop
  • 6el water
  • 20gr pure chocolade

Bereiding

bereidingstijd: 10 minuten

  1. Mix de avocado’s met cacaopoeder, ahornsiroop en water door elkaar in de keukenmachine. Voeg eventueel wat extra water toe als de mousse te dik is.
  2. Schaaf de chocolade met een dunschiller tot schaafsel.
  3. Was de aardbeien en halveer ze.
  4. Verdeel de aardbeien over 4 schaaltjes. Doe daar de mousse bovenop en bestrooi met chocoladeschaafsel. Leg er een aardbei bovenop.