Boekweitvlokken

Laatst maakte ik een nieuwe variant op de teffpap en havermoutpap die ik eerder deelde: boekweitpap uit de oven. De eerste keer dat ik pap maakt van boekweitvlokken vond ik het een beetje flauw. Dat is de reden dat ik er dit keer cacao doorheen heb gedaan. Het haalt de smaak enorm op en samen met frambozen wordt het een onweerstaanbare combinatie.

Boekweit wordt vaak gebruikt voor het bakken van pannenkoeken of poffertjes. Dan gebruik je boekweitmeel. Boekweit is een zaad en glutenvrij. Als je de zaadjes plet krijg je boekweitvlokken. Deze kun je soms in de supermarkt kopen en anders in de natuurwinkel. Boekweitvlokken zijn ideaal om door de yoghurt te strooien en je kunt er ook heerlijke boekweitpap van maken.

Rijk aan magnesium

Zowel boekweit als cacao zijn rijk aan magnesium. Magnesium kun je zien als het ontspanningsmineraal. Bij stress verbruiken we erg veel magnesium, waardoor we moeite kunnen krijgen met inslapen. Ook kan het snel voor spierkramp zorgen of rusteloze benen. Heb je bij het sporten snel last van spierkramp? Grote kans dat je wel wat extra magnesium kunt gebruiken. Maak dan vooral dit heerlijke ontbijtje van boekweitpap uit de oven.

Vergelijkbare recepten:

Ingrediƫnten

voor 4 personen

 • 600ml plantaardige melk of (kokos)water
 • 300gr boekweitvlokken
 • 300gr frambozen
 • 4el cacao
 • 1 handje kokossnippers

Bereiding

voorbereidingstijd: 5 minuten | wachttijd: 30 minuten

 1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
 2. Doe de boekweitvlokken in een grote kom met de cacao en melk of water. Roer het door tot er glad mengsel ontstaat.
 3. Bewaar een handje frambozen voor de topping en roer de rest door het mengsel.
 4. Giet het in een ingevette ovenschaal en bestrooi met frambozen en kokossnippers.
 5. Zet de schaal in de oven voor 30 minuten.
 6. Serveer de boekweitpap uit de oven warm. Lekker met extra vers fruit.