Bananen-pannenkoeken uit de oven met fruit
Het recept dat ik vandaag deel is bananen-pannenkoeken uit de oven met fruit. Wat is er als kind nou lekkerder dan een pannenkoek? Bij ons thuis zijn mijn zoontjes er dol op. Ik maak ze graag in het weekend als we iets meer tijd hebben. Maar ik sta bij voorkeur geen uur achter het fornuis om een stapel te bakken. Dus ik bedacht dat dit vast ook makkelijker moet kunnen. En jawel, je kunt pannenkoeken ook gewoon in de oven bakken. Makkelijk toch? Je hoeft alleen maar het beslag te maken waarna de oven de rest doet.
Kokoswater voor bananen-pannenkoeken
Ik heb dit keer kokoswater gebruikt, omdat dit drankje rijk is aan de mineralen magnesium en kalium. Maar je kunt ook plantaardige melk of water gebruiken. Om het gezond te houden beleg je ze met veel fruit. Ik maak bakjes met verschillende soorten fruit zodat de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze erop willen. Dubbel feest, pannenkoekenfeest!
Ingrediƫnten
voor 4 personen
- 500ml kokoswater
- 250gr boekweitmeel
- 4 rijpe bananen
- 2 el kokosolie
- 1 el citroensap
- 2 tl kaneel
- 1 tl baking soda
- veel vers fruit
Bereiding
bereidingstijd: 5 minuten | wachttijd: 20 minuten
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bananen met het kokoswater, kokosolie, kaneel, baking soda en citroensap in de blender en maal het fijn.
- Voeg het boekweitmeel toe en mix het zodat er een mooi egaal beslag ontstaat.
- Giet dit beslag op 2 bakplaten. Handig om bakpapier te gebruiken.
- Plaats de bakplaten 20 minuten in de oven en je pannenkoekeen zijn klaar.
- Schil en snijd ondertussen je fruit.
- Eet smakelijk!