Appelmoesmuffins

Vandaag een heel simpel, gezond en lekker recept: appelmoesmuffins. Ik maakte ze van boekweit en zelfgemaakte appelmoes. Het zijn suikervrije en glutenvrije muffins, waardoor ze heel geschikt zijn als gezond tussendoortje. Serveer ze als ontbijt met vers fruit, appelmoes, noten en/of kokosyoghurt. Of verwen je kinderen met deze lekkere en toch gezonde appelmoesmuffins.

Boekweitmeel en boekweitvlokken

Boekweit is een zaadje dat veel wordt gebruikt als glutenvrij alternatief. Zo worden er vaak pannenkoeken of poffertjes mee gebakken. Je kunt het ook prima in andere baksels gebruiken. In plaats van boekweitmeel kun je echter ook boekweitvlokken gebruiken. Je krijgt dan een grovere structuur. Boekweitmeel bestaat uit gemalen boekweitkorrels, terwijl bij boekweitvlokken de korrels worden geplet.

Boekweit voor gezonde darmen en ontspanning

Boekweit stimuleert een gezonde darmwerking, want het bevat meer vezels dan granen. Ook zitten er vele antioxidanten die ontstekingen, kanker en neurodegeneratie tegengaan. Nog een reden dus om regelmatig boekweit te gebruiken. Daarnaast is boekweit rijk aan de mineralen ijzer en magnesium. Vooral magnesium kunnen we goed gebruiken in tijden van stress. Het wordt namelijk het ontspanningsmineraal genoemd. Het laat je spieren ontspannen en helpt bij een goede nachtrust.*

Vergelijkbare recepten:

 

Bron:

* A healthy life

Ingrediënten

voor 12 muffins

 • 700gr suikervrije appelmoes
 • 200gr boekweitmeel
 • 150gr boekweitvlokken
 • 150gr rozijnen
 • 2tl bakingsoda
 • 1 scheutje azijn of citroensap

 

Extra:

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten | wachttijd: 30 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een grote beslagkom.
 3. Doe de azijn of citroensap erbij samen met de appelmoes. Goed roeren tot je een mooi beslag hebt.
 4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Steek een satéprikker in een van de muffins en als die er schoon uitkomt zijn ze klaar.
 5. Serveer met extra appelmoes op de muffin.