Aardpeer-pastinaaksoep
Vandaag deel ik een recept voor een heerlijke winterse soep, namelijk aardpeer-pastinaaksoep. Net als vorig jaar ontving ik een zak met aardperen uit de moestuin van de buurvrouw van mijn ouders. Een goede gelegenheid om weer aardperen te eten en er een lekker recept voor te bedenken. Ik kreeg zin in een warme soep met deze koude winterse dagen. De volle en kruidige smaak van aardpeer combineert goed met het zoete van pastinaak.
Aardperen voor een gezonde darmflora
Aardperen stimuleren een gezonde darmflora. Ze behoren tot de groenten met de meeste voedingsvezels. Deze vezels zijn een ware voedingsbodem voor je gezonde darmbacteriƫn, ook wel je darmflora genoemd. Een gezonde darmwerking staat aan de basis van je gezondheid. De vezels uit de aardperen zorgen ook voor een goede darmpassage, waardoor de kans op obstipatie drastisch vermindert. Vergeet daarbij niet om voldoende te bewegen en veel water te drinken, zodat de vezels goed hun werk kunnen doen. Was de aardperen en pastinaken goed, maar schil ze niet. Zo profiteer je meer van de gezonde voedingsstoffen in je groenten.
Vergelijkbaar recept:
Ingrediƫnten
voor 4 personen
- 800gr aardperen
- 800gr pastinaak
- 200ml haverroom
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2tl groentebouillon
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje oregano
- zwarte peper
- extra vierge olijfolie
Bereiding
bereidingstijd: 15 minuten | wachttijd: 30 minuten
- Boen de aardperen en pastinaken schoon. Snij ze in grove stukken, samen met de ui en knoflook.
- Pak een grote pan en doe de groenten erin samen met wat olijfolie. Bak het op een laag vuurtje voor 5 minuten.
- Voeg 1 liter water toe met de groentebouillon en de kruiden. Breng aan de kook en laat 20 tot 30 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
- Pureerde soep met een staafmixer en roer er de haverroom door. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
- Serveer met zwarte peper uit de molen en extra vierge olijfolie.